Sider

mandag 19. oktober 2015

Endret aldersgrense på Minecraft appen


Anbefalt aldersgrense for appen Minecraft var fire da vi startet å bruke den. Den er nå satt til ni på grunn av det Medietilsynet omtaler som ”mild tegneserievold. Minecraft har variert aldersgrense avhengig av plattformen den spilles fra. I Medietilsynet sin rapport fra 2014  om barn og digitale medier skrives det: ”Spillet er tilgjengelig på flere plattformer, og Xbox 360 utgaven har PEGI aldersanbefalingen 7 år. Dette er fordi den inneholder ikke-realistisk vold mot fantasikarakterer, bilder og lyd som trolig er skumle for barn og ikke-realistisk vold mot lite detaljerte menneskelige karakterer. ”

http://www.medietilsynet.no/globalassets/publikasjoner/2015/rapport_barnogmedier_2014.p


Dette henger sammen med at man kan ta og miste liv, f.eks til creepers eller ta liv av creepers og andre figurer. Dette kan man kan skru av i innstillingene på iPad når man oppretter en ny verden, enten man vil i creative eller survival. Mere om Minecraft i innlegget "Minecraft, en kort forklaring" og Minecraft i barnehagen"

Appen World craft Dream Island tilbyr noe av det samme som Minecraft når det kommer til bygging, denne appen har anbefalt aldersgrensen på den er fire år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar