onsdag 18. februar 2015

Forut barneaksjon i Sørumsand barnehage

I Sørumsand barnehagen deltar på Forut barneaksjon. I år er temaet Nepal. Vi har delt arbeidet med Forut i 6 hovedtemaer. Disse er: religion, dyr, levekår i Nepal, barnas rettigheter, kunstprosjekt og kart og klima. Her har Rød avdeling sine barn laget Monki ansikter av Trolldeig. Deretter når deigen var tørket, malte barna Monki ansikter. Monki kommer fra Nepal og barna er veldig glad i han. Hver fredag kan et barn ta Monki med seg hjem og kose seg med han hele helgen. På mandager kommer Monki tilbake og da forteller de hva de gjørt sammen.



Her har Blå avdeling sine barn fargelagt Nepalsk og Norske flagg. En voksen fra Blå avdeling har sammen med barna laget et sted fra Nepal. Barna elsker å fargelegge forskjellige fargeark med bilde av Monki.



Her har vi brukt appen Explain Everithing. Først tok vi bilder av fargearkene og etter det prøvde barna og farge Monki. Så lærte dem hvordan kan de velge forskjellige farger og bruke appen sin på forskjellige måter. Noen har også filmet alt samtidig mens de tegnet. Det var moro å se hvordan bildene kommer av seg selv i etterkant. Det er fint å bruke denne appen fordi det tilbyr mange forskjellige muligheter.

Grevlinger fra Rød og Blå har laget huset til Biswas. Biswas bor i Nepal.
Bjørner har laget dyrene ( klippet og limt) som bor i Nepal.
Vi måtte prøve hvordan det var å spise frokost fra gulvet. Biswas fra Nepal sitter nemlig på gulvet hvis han spiser og han bruker ikke bestikk. Bjørner fra Rød og Blå avdelinge trakk te med varm melk inne og spist Marie kjeks og dyppet den i teen. Barna syntes at det var rart å spise frokost fra gulvet, men det var mange som sa at det var godt og ville gjenta det en gang til.
På flytur til Nepal har barna spist ris og de spiste det med hånd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar