mandag 24. februar 2014

Digital praksis er gøy


Avdeling Veslefrikk har blitt veldig glad i vår IPad og vi har smågrupper flere ganger om uken. Etterspørselen er stor, men barna er både flinke og tålmodige når de venter på tur. Jeg ser en stor utvikling hos våre to gutter, som tidligere syntes at det var en utfordring å vente på tur, mens de nå er mye mer oppmerksomme, venter på sin tur og følger med på hva de andre barna i prosjektgruppen gjør. Barna har flere apper de liker godt. Før spurte jeg hva de hadde lyst å spille, for å så finne det frem for dem -  nå klarer barna det selv og er veldig flinke til å organisere de ulike appene.  Barna ser fornøyde på meg, og smiler hver gang de får ting til. De er veldig stolte og får mye ros. Hvis det er en app som er litt vanskelig i begynnelsen, så bidrar resten av prosjektgruppen med oppmuntrende kommentarer og applaus når barna løser en utfordring. 


Vi har hatt mye fokus på film de siste to ukene. Vi har laget en liten film med apekatten Monki, og vi brukte en app hvor vi tok mange bilder etter hverandre for å så sette det sammen til en kortfilm. Vi har også filmet mye på avdelingen vår. Barna har filmet selv og en voksen har filmet både pedagogisk planlagte aktiviteter og vår barnehagehverdag. Dette har blitt satt sammen i IMovie og resultatet har blitt vår digitale ukesrapport som foreldrene får tilsendt på mail hver fredag. Både barn og foreldre koser seg med ukesfilmene våre som vi ser sammen på avdelingen og / eller hjemme sammen med mamma og pappa. 

Vi har også lekt oss med stable apper, puslespill, pizza laging og vår favoritt : Squibbels! 

Hver uke legger vi inn nye ting i våre digitale bøker. Alle barna på avdelingen vår har sin egen bok hvor barna tegner, legger inn utvalgte bilder, videoklipp og lydfiler. Disse ser vi i og snakker om det vi ser. Digital praksis er gøy ! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar