torsdag 23. januar 2014

«Nå er det din tur»


Er det noe særlig å holde på med iPad i barnehagen da? Blir ikke barna pasifisert nok som det er i løpet av en dag? Dette spørsmålet dukket opp da vi ble med i Pilotprosjektet. En rask forklaring om IKT i barnehagen, rammeplanen og det sosiale utjevningsmandatet gjorde at vi fort ble enige om hvorfor dette ville være et positivt tilskudd til hverdagen, i tillegg til lovnader om at poenget ikke er å sette ned barna alene for å spille angry birds sånn at «tante» kan drikke kaffen sin i fred.

iPaden gir for eksempel barna muligheten til å leke seg med, og lære seg matte på kreative og underholdende måter, det samme gjelder for bokstaver og språk. Dessuten er det fort gjort å glemme det sosiale aspektet i det hele. Barna sitter sammen 2-3-4 stk av gangen og spiller/leker seg med de forskjellige appene, i dette rommet får de mulighet til å øve seg på samarbeid, turtaking og konfliktløsning. Alle har egentlig lyst til å bruke den selv hele tiden, men de må dele. Sammen med en voksen kommer de frem til regler de synes er rettferdige. Man kan spille tre ganger før man bytter, noen spill kan alle trykke, noen apper er det bare de voksne som trykker. Stor stas er det også når man er ferdig og kan vise frem videoer, bilder eller lydklipp til de andre barna på avdelingen. «Se hva vi har laget!»


Dette «viet» eksisterer kanskje i utgangspunktet kun i iPad gruppa fordi disse barna har frem til nå vanligvis ikke lekt så mye sammen, men etter en liten gruppesesjon var de fullt opptatt med å leke ut det de hadde «appet»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar