torsdag 28. mai 2015

Digitalt mikroskop, quiz i barnehagen


Vi har prøvd mikroskopet sammen med 4 og 5 åringene på avdelingen. Vi startet med å se på klærne våre og hvordan de "egentlig" ser ut. Her var det mange fine tråder og mønster som dukket opp. Vi koblet iPaden på storskjerm slik at alle fikk se. Etter å ha undersøkt klær, hud og hår ble vi enige om å gå ut og finne nye materialer for å undersøke. Barna kom inn med alt fra gress til trepinner. Nå dukket det opp nye mønster og farger og det som var mest fasinerende var konglen. Barna så at det var et frø under hver "skive" og de bittesmå sandkornene ble kjempestore!! 

Mens vi forstørret og så på de ulike materialene tok vi også bilde med mikroskopet, disse så vi på etterpå og valgte ut 6 bilder som vi lagde quiz med. Barna monterte bildene i en collage med appen Pic-collage og la den ut på Facebook siden til bhg. Dette for å utfordre foreldrene sine, ingen riktige svar kom inn. Dagen etter ble fasitten også publisert. 

Vi har hatt mange spennende opplevelser med dette mikroskopet som igjen har ført til gode samtaler og masse undring sammen med barna. Anbefaler alle å leie dette til barnehagen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar