fredag 29. mai 2015

iMovie og iStopMotion som verktøy for å lage filmsnutter til visning for foreldre


Vi har jobbet mye med de grunnleggende hverdagsprosessene i år, og det ønsket vi å vise foreldrene på foreldremøte i våres.

Ryddefilm Vi har flere ganger filmet barna med timelapse-funksjonen i iStopMotion når barna rydder. Det er en utrolig effektiv måte å motivere barna på. Belønningen for ryddeøkten blir å se seg selv i fortfilm rydde hele rommet i en fei! Vi laget litt ekstra ut av en film vi ville vise på foreldremøte, og den har barna selv sett mange ganger også. Da satte vi timelapse-film inn i en iMovie-trailer. Her er noen printscreens fra denne filmen:

Med Trailer-varianten, kan man lirke inn litt tekst , og dermed sette fokus på faglige standpunkt. For eksempel i denne filmen er vi opptatt av å vise at vi har mye materiale tilgjengelig, og barna har stor frihet i forhold til bruken. Tekst vi brukte: -De leker. -Materiale er tilgjengelig. – Det blir kaos. – Alt endevendes! -Hvordan skal dette ende? – Denne våren…. Må det ryddes…-Grundig.. –Ekorn, alias Kids Fantastic. – Dyktige heisekraner og søppelbiler som trenger diesel ( barna lekte at de var dette mens de ryddet) – Kids Fantastic - Ryddegjengen

Innimellom teksten ser vi da alle lekene, samt barn som fyker hit og dit og rydder.

Til slutt hadde vi filmet barna som viser tommel opp, meget fornøyde, foran kameraet. Så går de ut av bildet og rommet er strøkent.

Erfaring: Trailer-versjonen er morsom, da man kan legge inn tekst, den viser korte snutter. Det blir et nokså heseblesende, høytempo-yttrykk i filmen med begge disse effektene, men gøyalt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar