fredag 28. februar 2014

Vi oppdager verdens barn på Drawing Pad


Vi har lastet inn en gratis-versjon av Drawing pad mens vi venter på å kjøpe «originalen». Vi holder på med prosjektet «Mine fargerike venner» der vi lærer om at alle mennesker er forskjellige! Ingen er like.

Alle er ulike, men det vi har til felles, det er at selv om vi er ulike, så er vi alle venner! Vi har gått i en lang reise fra Norge til Asia, Amerika, Afrika osv. For å bli kjent med verdens barn tenkte vi at vi kanskje kunne tegne dem sammen ved å bruke iPad. Vi brukte først papir og fargestifter til å tegne litt forskjellige ansikter på hvordan mennesker fra for eksempel Kina ser ut, hvordan mennesker fra for eksempel Irak ser ut og hvordan mennesker fra for eksempel Ghana ser ut. 

Til slutt valgte vi å tegne noen lignende ansikter ved bruk av Drawing Pad. Barna startet med å tegne en tegning hver av «verdens barn» og senere ved bruk av iPad som kamera tok de bilde av hverandre. Sammen med barna klippet vi ut halvparten av tegningen de tegnet og halvparten av deres ansikt og limte de sammen for å sammenligne. Bildene på barna og tegningene var ulike, men…….

«Vi alle har samme nese, munn, øre, øye, selv om de er formet forskjellig» Gutt, 5 år. 


«Ja, noen bor i land der det er masse sol og er derfor brune, til og med brunere enn de fargene som finnes på iPad» Jente, 6


«Kan vi tegne «flaggene» til de landene de brune menneskene kommer fra»? Jente, 4år

Mens vi tegner forskjellige mennesker har vi en liten diskusjon sammen. Nemlig at alle mennesker er forskjellige. Noen har blå øyne og lyst hår, noen har brune øyne og mørkt hår og noen har små øyne og sort hår. Men vi har alle noe til felles, nemlig at vi er mennesker, at vi alle har nese, munn, øyne og hår, og at vi alle kan være gode venner selv om vi ikke er like.


Under samlingsstunden snakker vi om at selv om man er mørk, så kan man godt være norsk. Det finnes til og med mennesker fra Afrika som er lyse i huden. Alle afrikanere er ikke mørke og alle nordmenn er ikke lyse heller. Noen er også født og oppvokst i Norge, de har kanskje ikke norske foreldre, men de er også norske! Til slutt kom vi fram til at det ikke alltid hudfargen som forteller oss om hvor personen kommer fra. Barna kom også med noen eksempler på noen de kjenner som er norske, men som er litt mørke i huden. Til slutt googlet vi " girl from morocco" og der så vi mange forskjellige bilder, både av lyse og mørke jenter. Marokko ligger jo i Afrika, men der finnes det også lyse mennesker!

Og ja, da tegnet vi også flere flagg ved bruk av Drawing pad..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar