mandag 23. november 2015

Lille Petter Edderkopp som animert musikkvideo


Bakgrunnen for dette arbeidet her er at jeg var på seminaret på Sommarøy og startet et etwinningsamarbeid med en pedagog ved en barnehage i Danmark. Vi har små oppgaver med jevne mellomrom som vi skal gjennomføre. Blant annet har det vært ebok, digital fargejakt og sang på lydfil. Baktanken er først og fremst at vi voksne skal måtte utforske og bruke ulike digitale verktøy sammen med barn som igjen gjør at vi blir kjent med mulighetene og enkelt kan ta i bruk dette senere også.

I forbindelse med Lille Petter Edderkopp filmen har vi først tatt opp denne barnesangen på en lydfil som vi sendte til barnehagen i Danmark. Neste skritt var da å velge et digitalt medie til å formidle innholdet i sangen. Vi valgte da å bruke Puppet Pals Directors Cut. Dette er en kjøpeapp, tror mange hadde hatt stor glede av denne. Det finnes en gratisversjon men i den kan man ikke legge inn egne bilder eller finne clipart på nett. I appen kan man velge flere figurer som man kan flytte ut og inn av selve opptakssonen og man kan også velge inntil 5 bagrunner man kan skifte mellom. .Til Lille Petter Edderkopp hentet jeg denne gang figurene på internett på forhånd. Vi sang så sangen samtidig som barna flyttet figurene.

Etterpå fikk barna velge de figurene de ønsket og bakgrunn. Da startet det morsomste. Det å spille ut en historie selv. Dette var jo helt nytt for barna så jeg måtte starte samtalen. Etter hvert kom de med flere og flere innspill og vi endte opp med blant annet å leke gjemsel. Det var utrolig morsomt og barna ville slett ikke avslutte. Barna syntes også det var veldig spennende å se det de selv hadde skapt etterpå.

Har lagt ved videoen med Lille Petter Edderkopp og to filmer av leken etterpå, film en og to.Lille Petter Edderkopp from Norlandia Barnehagene on Vimeo.

Dette er definitivt noe vi skal gjøre mer av, Neskollen Sirius

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar