onsdag 17. juni 2015

Digitalt mikroskop og iPad i barnehagen, filosofi og nye oppdagelser

Digitalt prosjekt i Onkel Tomms Hytte
Noen vil kanskje påstå at et digitalt prosjekt ikke hører hjemme i en naturbarnehage. At det ene utelukker det andre. Vi mener at med riktig innstilling er det fullt mulig å kombinere de to.

Vi er så heldige at vi har fått låne et digitalt mikroskop i prosjektet vi er en del av som heter «digital praksis i barnehagen». Mikroskopet er som et lite kamera som rettes mot det man ønsker å se nærmere på. Via et eget nett sendes deretter live-bilder fra mikroskopet og over til ipaden. Bildene forstørres en del ganger og man får se ting på en helt ny og enestående måte.

I barnehagen er barna veldig opptatt av småkryp om dagen. Stadig nye insekter viser seg i nærområdet vårt, og det er spennende å få ta disse i nærmere øyesyn. Plutselig får man se detaljer man ikke visste var der og som ikke er synlig for det blotte øyet. Barna gis flere muligheter til å beskrive, systematisere og samtale om naturfenomener. Har edderkoppene virkelig så mye hår på kroppen sin? Hvordan ser egentlig et flueøye ut? Er mitt øye liktfluens?

Under har vi samlet et knippe oppdagelser. Kan dere se hva vi har tatt bilde av?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar