mandag 22. juni 2015

Utstilling og oppsummering fra prosjektet i Stordalen barnehage


Sommerfest og avslutning for førskoleklubben torsdag 11 juni.

Vi har i den siste tiden vært opptatt med øving til denne dagen. Da skulle vi framføre historien om gruffalo, siden dette er en historie som ungene kommer tilvake til stadig vekk. Kråkeklubben, førskolebarna, hadde rollene og resten var et rappekor som hjalp til. Alle har vært med på å lage kostymer til de forskjellige rollene. Vi har tatt bilder underveis og filmet generalprøven i sin helhet, i øsende regn.

Vi laget framvisning av bildene og dokumenterte arbeidet fram til forestillingen, som ble spilt av i fellesrommet på utstillingsdagen. I tillegg fikk alle se filmen av generalprøven.

I tillegg har vi sett på hva som skjer fra man sår et frø til det blir ferdig karse. Dette viste vi også på utstillingen.

Vi har fuglekasse med kamera i barnehagen. Blåmeisen har lagt egg og fått unger der. Desverre så døde flere av dem. Dette har ungene skrevet ut bilder av og laget en historie rundt. Da fikk vi fram hva de har lært om blåmeisen. Historien og boka er laget av barn fra spurve-gruppa(3-åringene).

I januar/februar hadde vi prosjekt stjerner og stjernebilder. Noe som endte i selvlagde kostymer og tema til karneval.

Vi har sett hvordan dråper lager former i vann/melk, og vi har sett på hvordan man kan lage animasjonsfilm. Meisene (2-åringene) har hatt fokus på å ta bilder fra deres perspektiv. Bli kjent med ipad og ta bilder av det de ser.
Alt dette har unger og voksne laget utstilling av.

Tusen takk for inspirasjon. Vi har lært masse og funnet en måte som passer oss i den digitale verden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar