mandag 3. mars 2014

De tre Bukkene Bruse


Denne appen tar for seg det tradisjonelle eventyret de tre bukkene bruse (på norsk og engelsk)

Og forteller eventyret til barna samtidig som de må være delaktig og styre bukkene, forbi trollet, og helt til sæters. Det gies en tydelig føring fra forteller, samtidig som det dukker opp en del overraskelser og morsomme effekter underveis.

Denne appen lærer barna lett og er lett å spille om igjen og om igjen. 

2 gutter (2år) og 3 jenter (1 og 2 år) sitter stille og forventningsfull på gulvet sammen med 2 voksne og en iPad. Den ene gutten vil se og spille de tre bukkene bruse. Det trykkes på skjermen og en god latter fra både store og små fyller rommet i det bukkene promper når vi trykker på de! Gutt 2 år flytter bukkene med stor iver, og de andre barna sitter konsentrert og spent å følger med. Så dukker trollet opp... Et lite sukk og et oæææ etterfølges av latter og vips er første bukken til sæters. Det går fortere nå med den mellomste bukken... Gutten vil se trollet igjen. Oææææ sier barna i det trollet dukker opp igjen. Det snakkes i kor om trollet i en liten stund før den største bukken skal på vei.

Alle barna har hørt dette eventyret mange ganger og for meg virker det som de kan det utenatt, for når den største bukkene bruse stod på broen trykket gutt 2 år på trollet og bukken stanget det til det datt i elva. Da kom det en stille herlig reaksjon fra gutten og han heiv armene i været og sa yes! 

Også var det på an igjen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar