mandag 17. november 2014

Fargejakt i barnehagenSørenga barnehage inspirerte veldig med innlegget "På jakt etter farger". Mange barnehager har i gitte perioder fokus på farger. Vi kan trylle med farger ved å blande primærfargene og "trylle frem" nye farger.

Når vi går på fargejakt i barnehagen er det artig om barna kan ta bilder underveis,  barna kan leite rundt i barnehagen etter en bestemt farge og de kan legge ut "skatter" for hverandre. En gruppe kan på forhånd finne frem ting de legger ut, eller jakten kan starte her og nå så ser dere hva som dukker opp. Bildene kan settes inn i fotocollager ut i fra hvilke farge som dominerer bildet. Disse collagene kan igjen benyttes i samlinger og ved andre anledninger. Collagene kan lamineres, og brukes videre.

F.eks kan dere lage bildelotto ved å legge bildene inn i collager, laminere og klippe ut bildene fra collagen.

Øvrige begreper kan også lekes med på den måten, f.eks preposisjoner så kan kortene lekes med i "hermeleker":

Hva med å ta i bruk prosjektoren for å fargesette rommet...

Senteret for IKT i utanningen har utarbeidet et eget didiaktisk påålegg for farger: "Fargejakt med app"Det er en PDF og kan printes ut.

Det kan være et fint supplement til det arbeidet som allerede gjøres.

En app som også kan være fin å bruke når man har fokus på farger er appen "Fargemonsteret", den er nokså enkel og "brukes fort opp" men i kombinasjon med tegneapper som Lazer Draw og Drawing pad er det flotte elementer i fokuset på farger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar