tirsdag 4. november 2014

Farger og bevegelse på vegg, tak og gulv


Laser farger from Norlandia Barnehagene on Vimeo.
Har dere prosjektor og lyst til å leke med farger og bevegelse på vegg, så ligger det et par filmsnutter som kan brukes på prosjektets egen Vimeo kanal, se mer HER. Eller titt litt rundt på nett, you tube m.m. Sjekk innhold før dere bruker med barna.

Kreativ bruk av prosjektor i barnehagen

Flere barnehager har de siste årene eksperimentert og tatt i bruk prosjektoren på nye og kreative måter, det er også mye artig å finne på nett av kunstprosjekter og lek med teknologien, se video neders i innlegget. De gamle overheadene har også kommet til heder og verdighet i mer kreative bruk. De benyttes i skyggeteater, skyggetegning- hvor barn og voksne lage skygger med hender/ objekter ser skyggen på veggen og tegne så rett på ark festet der lyset treffer og skyggen trer frem. Overhead kan også benyttes som lyskilde via andre objekter for å skape stråler, regnbuer m.m. 

Det vi ser på data/nettbrettskjermen kan vi sende til tak, vegger og gulv. Så kan man se egen produserte filmsnutter og eller endre uttrykket/stemningen i rommet med fargerike filmer, apper eller skjermsparere. Eks fargerik stjernehimmel i taket,  havskilpadder og fisker rett på gulvet. Eller hva med et fossefall på veggen?   

De som har nettbrett kan bruke produksjons og spillapper som utgangspunkt for et fargerikt miljø.  Sjekk om dere har prosjektor med  HDMI eller VGA utgang, det vanligste er VGA. Eks se her . Har dere PC kan dere f.eks test ut filmen øverst i blogginnlegget for å skape et fargerikt miljø rett på veggen. Vi kan lage egne fargerike animasjoner av baller, stjerner, figurer m.m. Vi kan lage mystisk og magisk stemning. Vi kan bruke apper som Lazer Carl, Fluid Motion, Butterfly, SnowFlakes og vi kan lese bøker som Tambar er ett troll og alle får se de samme bildene samtidig. Eller vi kan bruks myldre bok, Se og Si, og barna kan se det i kjempestort over hele veggen. 

Det er ikke dermed sagt at det er alltid slik vi ser bilder eller leser bøker, men det er en av mange muligheter som åpner seg opp når vi har litt større kjennskap til teknologi. 

Fargerike filmer som skaper stemning

På sikt kan det komme flere filmsnutter her på bloggen, om det er ønskelig.  "Laser- farger" er laget i Carl Lazer draw mens Fluid- farger ler laget i Fluid motion, den siste er inspirert av Kirketunet barnehage

Legg gjerne inn ønsker i kommentarfeltet, vi kan lage med stjerner, bobler, lazerstreker - fargetema, variasjon, en farge etter en annen m.m.

Ekse: Pysjfest med fredagsdisko og lys og farger med prosjektor, vi kan skape sanselige opplevelser med teknologi. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar