tirsdag 11. november 2014

Oppstart i Mogreina barnehage, Romerike
Mogreina barnehage er i gang med prosjektarbeidet. De tok i bruk deler av to plandager og informerte øvrig personell om prosjektet. Digitale verktøy i barnehagen handler om pedagogikk og pedagogiske muligheter, ikke teknologi for teknologiens skyld. Selv om det også kan være fryktelig spennende å se på hvordan teknologien fungerer -men igjen så er dette også pedagogiske muligheter.

Prosjektansvarlige i Mogreina barnehage tok i bruk noen av ressursvideoene som er laget til prosjektet:

  1. Intro til prosjektet, obligatorisk i oppstarten 
  2. Ressursfilm Kreativ bruk, obligatorisk i oppstarten 
  3. Ressursfilm Spillglede i barnehagen 
  4. AppTips Book Creator, digitale bøker, obligatorisk i oppstarten 
Prosjektansvarlig i Mogreina barnehage: "Jeg liker filmressursene veldig godt, de er lette å forstå og følge med på. Jeg kan godt motta mer av den type ressurser, og også AppTips."

Det startet med at prosjektansvarlige i barnehagen var på heldagskurs, innhold se HER. Innholdet er også formidlet til alle de daglige lederne i barnehagene på Romerike.

Fra Mogreina barnehage

Torsdag 30/10 og Fredag 31/10 hadde vi planleggingsdager i barnehagen. Dette var min gylne mulighet til å informere og sette hele personalgruppa godt inn i prosjektet vi nå har startet på. Dette valgte jeg å gjøre ved å lage en PowerPoint – presentasjon. Jeg fikk svært positive tilbakemeldinger og personalet ble nysgjerrige og ivrige etter å få lære mer. Nå er jo dette både mitt og Kjersti sitt første møte med iPad i barnehagen, så vi åpnet umiddelbart opp for et åpent og godt samarbeid hvor vi alle lærer av hverandre.
                                                                                                                                                             
På avdelingene har vi presentert iPad for barna og dette ble tatt svært godt imot på begge avdelingene. På småbarn er det bl.a. Soundtouch som har blitt presentert. Kjempegøy å prøve for de små. Bare det å venne seg til at noe skjer ved at «jeg bruker fingeren min på skjermen» har vært spennende nok.


Hos oss på storbarn er det flere apper vi har presentert, bl.a. Bukkene Bruse, Språkkista, Sound touch-(mange språk), Tellespillet. Vi kjenner at vi ennå er i startfasen av prosjektet, men iPad er ikke lenger så «skummel» å ta frem for oss voksne. Vi begynner å bli tryggere i å bruke verktøyet. Les Profesjonsfaglig digital kompetanse, se HER

Vi feiret 3årsdag i dag og dagen ble presentert for foreldrene ved at vi brukte Pic Collage for å sette sammen bilder og motiver fra dagens feiring. KJEMPEGØY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar