torsdag 20. november 2014

Lag egen robot og skap robotfortellinger, kombiner apper for merkreativ tilnærming


Appen Tiny Robot maker

I dag er denne appen gratis i App Store. En ganske morsom app. Det er en enkel app hvor man kan bygge seg en robot. Den har greit nok utvalg, men alle delene er "ferdig". Det hadde vært supert om barna kan gjøre ennå mere selv, vi liker kreativitet og man kan være kreativ med det meste men noen ganger blir det litt mye maler. Det er ofte en svakhet i apper utviklet for barn. Mange ulike objekter og muligheter men de fleste valg er standardisert, altså det er definert på forhånd hvilke variabler som er mulig. Det som gjør denne appen litt festligere enn en del andre er at den gir oss mulighet til å printe ut roboten vår som fargeleggingsfigur.  Mange barnehager har kopieringsbøker og ark hvor de kopierer og printer bilder til fargelegging, nå kan barna lage egne. Det er kult. Roboten kan også printes ut med farger som kort og bursdagsinvitasjon.


Det kan også være artig å "ta med" bilde av roboten sin fra denne appen over i andre apper og fortsette.  Man lagrer bildet til bilderullen, henter det så inn i en app som f.eks Book Creator, iMovie m.m. og kan så  lage egne robotfortellinger. Se bilde nederst i innlegget.


Tenk så kult om man kunne sette bilde av sitt eget hode på roboten... Et bilde man kanskje hadde redigert i en annen app, eller fotografert og ordnet med i F.eks. Toca Boca Hair salon.
Appen Book Creator


For å endre skrivefeilen i teksten er det bare å trykke der teksten står, så aktiveres teksten og man plasserer fingeren der man ønsker endring. Da kan man lett endre "vaar til var". Om man ønsker å endre font, tykkelse, farge eller størrelse må kan ha teksten aktivert så velge det midterste ikonet øverst i høyre hjørnet.

Når objekt, tekst eller side er markert får man opp meny ved å trykke på dette ikonet, en  "i" med runding rundt. Man kan også holde fingeren på et objekt, tegning/bilde og da kan man kopiere, fjerne eller "låse" objektet fast. Kopiere kan være supert så barna får med seg de samme figurene i hele fortellingen fin.I bilderullen kan man enkelt redigere bildene, beskjære og rotere er det som oftest brukes i barnehagen.
iPad i språkarbeidet, AppTips: Book Creator.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar