mandag 16. februar 2015

Digitale mikroskop, superkule muligheterVi har kjøpt noen digitale mikroskop til prosjektet vårt, meningen er at de skal gå litt på omgang slik at flere får mulighet til å teste ut. Kanskje noen barnehager har hovedfokus på animasjon og barnas egne eventyr i Book Creator, mens andre har veldig fokus på Friluftlivets år - da kan det være greit at vi tar det med i planleggingen. Helt likt, er ikke alltid rettferdig og det mest hensiktsmessige. Vi må se på arbeidsmåter, satsingsområder, barnegruppene, rammefaktorer etc. Slik som vi gjør med alt annet arbeid i barnehageverden.

Samtidig er det gøy om flest mulig får testet ut, kanskje barnehagene har lyst til å kjøpe seg ett eget mikroskop så kan man dele det interne på avdelingene. Dette er fantastiske muligheter både for de yngste og for de eldste. Mulighetene er mange.

Vi starter med å sende ett til Furulund barnehage på Romerike og Myrertoppen barnehage i Oslo. Region Norland, Tromsø og Bergen skal også få.

Mikroskopene heter Micro Fi og er fra Celestron. Vi har kjøpt våre fra Apple.com/no

Digitale mikroskop som "snakker med iPaden"

Disse digitale mikroskopene kan brukes opp mot iPadene barnehagene har fått i prosjektet. Det fordrer WiFi da det ennå ikke er noen å få tak i som kan "snakke" med iPadene over Bluetooth. Jeg har nå støvsugd markedet, og eneste alternativ da er å bestille veldig dyrt og usikkert fra utlandet, hvor da det legges på en del ekstrautgifter i frakt og moms. Siden vi bestiller til barnehager, så faller moms bort når vi bestiller fra Norge.

Så, foreløpig tester vi ut disse, de er utrolig lette å bruke. De er hendige og passer meget godt i en barnehånd. De er enkle å ta bilder og film med. Å ta bilder fungerer utmerket, bilden er enkle å ta og enkle og bruke videre. De legger seg automatisk i bilderullen på iPaden, lett å hente f.eks. inn i Book Creator.

Trinn for trinn, komme i gang

Se bilde helt nederst i bloggposten.

Mulige forbedringer hos dette verktøyet

Baksiden er at appen fremstår lite oppdatert og gammel når det kommer til filmopptak. For oss i barnehageverden som bruker digitale resultater for å skape nye kreative produkter og muligheter blandt annet  i dokumentasjonsarbeid, refleksjon og pedagogisk dokumentasjon så er det en ulempe.

Skulle tru det også er det for folk flest, med den delingskulturen vi nå er i. Minnekort er en mulighet, men vi håper og trur det finnes initiativ til å gjøre mikroskopet bedre i bruk hos firma som har produsert det og tilhørende app. Vi har tatt kontakt med distributøren i Norge og lagt fram barnehagenes behov for å bruke digitale produkter i videre kreativ bruk, og fordelene med Bluetooth da vi ofte er langt inne i skauen. Det er mulig å velge del interenett fra f.eks en telefon, og koble iPaden på. Men vi er glade i lavteskel bruk, så bluetooth hadde vært supert.

En annen ting, prisen 2890,-(barnehager og skoler kan trekke fra mva) rimer ikke helt med kvaliteten på optikken og mulighetene i produktet. Samtidig har vi en viss forståelse for at dette er et verktøy som, kanskje foreløpig..??  ikke har så stor spredning og stort salgsvolum at det er så enkelt å få prisen ned.

Digitalt mikroskop på stativ, alternativ til kikkert...

De digitale mikroskopene passer godt til å sette på tripoden Hybrid gorilla pod som alle barnehagene i prosjektet allerede har fått.Det finnes noen OK digitale mikroskop til en adskillig rimeligere pris. Easy-Scope er til PC med USB. Er noen interessert, se på Daysi.no.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar