søndag 8. februar 2015

Kroppen min - Myrertoppen barnehageSmåbarna (1-2år) har denne vinteren om temaet "kroppen". Barna var veldig opptatt av å navngi og peke på de forskjellige kroppsdelene og sanger som hadde med kroppen å gjøre var veldig populære. Derfor bestemte vi oss for å fortsette dette og kanskje ta det noen skritt videre.

Vi startet med å rydde avdelingen og ta vekk mye av lekene barna var gått litt lei, eller som vi så de ikke var interessert i. Isteden ryddet vi frem alle dokkene vi hadde og store puter og madrasser vi kunne lage hinderløyper el. med, for å utfordre kroppen grovmotorisk.
Småbarns avdelingen forsetter med tema kroppen og har sett litt nærmere på hendene. Vi synger mange sanger hvor vi bruker hendene, bland annet "tommelfinger", "vi klapper hendene" og "lille gutt kan tromme". En av de voksne på avdelingen tok en dag ned et ark på gulvet og begynte å tegne rundt hånden sin, barna strømmet til og synes dette var moro å se på. Og så klart måtte vi tegne rundt hendene til barna også, en etter en. Til slutt klippet vi ut alle hendene og for at barna skulle kjenne igjen sin hånd, limte vi på bilde av ansiktene deres.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar