tirsdag 14. april 2015

Prosjektarbeid i Bjørnhaugen barnehage


Barnehagen ligger ved et lite vann og nå er det masse svaner der. Barna er opptatt av dette og valgte derfor å ha et fugleprosjekt i gruppa som har vært involvert i digital prosjektet. 

Vi har gått på tur, tatt bilder med iPad, speidet etter fugler, lært oss artsnavn, laget fuglemat og utstilling i bhg.
Vi har brukt appene Book creator, Pic-collage og kameraet på iPaden.

Fagområder:

Kommunikasjon, språk og tekst:Samtale om hvilke fugler vi har i nærmiljøet og hvordan de ser ut. Vi undret oss sammen om hva de spiser, hvor de bor, om de har kjærester osv. Vi brukte Ipad til å finne bilder og fakta om de ulike fuglene vi så. Vi pratet med barna om hva vi trengte av ingredienser til å lage fuglemat og barna skrev hver sin handleliste

Kunst, kultur og kreativitet:Barna fotograferte fugler, fuglebrett og fuglespor de oppdaget på tur, deretter tegnet de fugler på ark. De har printet ut bilder og laget en artsplakat. Vi har også laget fuglemat og hengt ut i trærne. Barna tegnet fugler i appen; book creator, der de har laget hver sin bok.

Antall, rom og form:Vi gikk på oppdagelsesferd og telte kråker og svaner. Vi så hvor mange bein fuglene hadde og hvor mange som lå på isen, sto på isen, svømte i vannet. Vi telte hvor mange vi var som gikk på tur, antall barn og voksne. Vi sammenlignet størrelser på fuglene, kråke og svane, voksen og barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar