onsdag 9. april 2014

Hvordan låse en appI januar skrev jeg om hvordan innstillingen "fleroppgavebevegelser" kan skape tekniske utfordringer for barn når de bruker iPad. Det finnes også andre måter å sikre en bedre brukeropplevelse. Det er mulig å låse en aktuell app, slik at barna ikke kan hoppe ut og inn. Det kan være hensiktsmessig i gitte situasjoner, særlig med de yngste. Disse skjermbildene viser hvordan dere kan gå inn i innstillinger og aktivere denne funksjonen. 

"Generelt" -> velg linje seks "tilgjengelighet" ->Skroll ned til "læring" velg "begrenset tilgang".  Deretter aktiverer dere begrenset tilgang ved å dra knappen over slik at den blir aktiv/grønn. 
Angi kode, velg da gjerne koden dere har på iPaden fra før. Når dere så går inn i den aktuelle appen trykk på "hjem" knappen tre ganger for å aktivere låsingen. Deretter trykk start i høyre hjørne. 

Marianne Undheim tipset for en tid tilbake om denne funksjonen. Hun linker til den danske bloggen  "Gode apps til børn" hvor det ligger en youtube video som viser hvordan dette gjøres. Denne videoen finner dere nederst i denne bloggposten. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar